top of page
  • Foto van schrijverNathalie Holwerda

Sananga

Sananga: een oogmedicijn uit de Amazone dat zowel op medisch als spiritueel vlak zeer krachtig is. Inheemse volken vertrouwen al eeuwenlang op alles wat de natuur hen brengt. De natuur is zelfregulerend en net als in het universum is ook hier alles dualistisch, dus voor elke “kwaal” bestaat een medicijn.


Sananga is een sap dat wordt vervaardigd uit de schors van een struik uit de Amazone: de Tabernaemontana Undulata. Het wordt al generaties lang door tribes gebruikt om het zicht van de jagers te verbeteren, maar ook tegen hoofdpijn en voor het genezen van infecties en slangenbeten.


De toediening vindt plaats middels druppels in de ogen. Persoonlijk vind ik het een hele bijzondere ervaring, die begint met heftige sensaties die overgaan in mentale helderheid en het gevoel van sereniteit.


Sananga heeft ook een diep spirituele werking: “to take the cover off the eyes” en “to remove Nisun”, aldus de Yawanawa tribe. Nisun is hun term voor “spiritual illness”.


Sananga heeft, naast de medicinale werking, ook een ontgiftende functie voor de pijnappelklier. De pijnappelklier wordt ook wel het derde oog genoemd en is mystiek gezien de poort naar andere bewustzijnsniveaus. In ons brein produceert de pijnappelklier neurotransmitters zoals melatonine en serotonine, een belangrijke regulator dus.


Het verkalken van de pijnappelklier, de aanwezigheid van zogeheten calciumvlekken, is inmiddels ook wetenschappelijk aangetoond en wordt in verband gebracht met Alzheimer, migraine en slaapproblemen. Of dit oorzaak of gevolg is, of beide, is nog onduidelijk. Ook alcohol en bepaald bewerkt voedsel wordt in verband gebracht met deze verkalking, net als fluoride en kwik.


Wij werken met zuivere Sananga in combinatie met Rapé en Moxa. We bieden deze “Trinity” ook los aan als niet-psychedelische ceremonie (zonder psilocybine dus). Deze Vision Ceremonie richt zich volledig op de pijnappelklier: voor reiniging en bewustzijnsverruiming.


Dit is een mooie kennismaking voor ieder die geïnteresseerd is in de heilzame en spirituele werking van Plantmedicijn, maar (nog) niet op zoek is naar een psychedelische ervaring.


Sananga rituaal

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page