top of page
  • Foto van schrijverNathalie Holwerda

het Heilige Hout en de waarneming van geur

Palo Santo kent een diep spirituele oorsprong en traditie. Al eeuwenlang wordt het hout gebruikt bij (sjamanistische) ritualen in en rondom de Amazone. De Maya’s en Inca’s gebruikten het hout als heilig onderdeel van hun ceremonies.

 

Er worden zowel geneeskrachtige als spirituele eigenschappen aan Palo Santo toegekend, waaronder het zuiveren van lichaam, geest en ziel.

 

Dit is ook de reden dat het hout een belangrijk onderdeel is in plantmedicijn ceremonies, waaronder Ayahuasca, een van de bekendste en sterkste psychedelische plantmedicijnen uit de Amazone.

 

Door het verbranden van Palo Santo ontstaat een specifieke geur en rook, die middels trillingen in de lucht zorgt voor een diepere connectie met de Bron.

 

De waarneming van geur werkt voor iedereen anders en is gekoppeld aan het reptielenbrein, specifiek aan ons instinctieve bewustzijn.

 

Geur is een belangrijke trigger voor het aanroepen van ons celgeheugen, waar al onze ervaringen worden opgeslagen. Daarom kan een specifieke geur zo’n diepe herinnering oproepen.

 

Het kan ook het ‘opslaan’ van een gebeurtenis bevorderen, plus de wijze waarop het onbewust in jezelf wordt geïntegreerd, waaronder dus een psychedelische ervaring.

 

In onze ceremonies richten wij ons met Palo Santo op het zuiveren van het energetisch veld van je lichaam (Aura) en specifieke energiepoorten, zoals de pijnappelklier en je handpalmen.


Palo Santo rituaal

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page