top of page
  • Foto van schrijverNathalie Holwerda

Bewustzijnsverruiming

Wie ben je eigenlijk?


Wij als mens hebben een universele behoefte om een veranderende staat van bewustzijn te ervaren. We zijn van oudsher op zoek naar middelen en manieren om dit potentieel te stimuleren. Al eeuwenlang worden planten hiervoor ingezet door inheemse volken over de hele wereld, van de Amazone tot aan Siberië, maar ook al ten tijde van oude beschavingen zoals de Egyptenaren.

Deze heilzame en bewustzijnsverruimende planten worden traditioneel gezien Plantmedicijn genoemd, ook wel het “Medicijn voor de Ziel”.

Sinds de afgelopen eeuw wordt er veel wetenschappelijk onderzoek naar de werking van psychedelica op het brein uitgevoerd. Aangetoond wordt hoe psychoactieve stoffen zich binden aan receptoren die informatie uit de zintuigen filteren.

Dit proces zorgt ervoor dat meer zintuiglijke informatie het bewustzijn bereikt, in plaats van dat deze informatie in het onderbewustzijn verwerkt wordt.

Onze geest kan dus middels psychedelica op een andere wijze informatie waarnemen en buiten onze gebruikelijke “beperkingen” opereren. Het is niet voor niks dat grote namen in het bedrijfsleven, zoals Steve Jobs, Tim Ferris en Elon Musk, hun doorbraak en creatieve inzichten toeschrijven aan hun ervaringen met psychedelica. Maar beter nog, we hebben allemaal de optie om dit zelf te mogen ervaren!

De toepassingen van psychedelica zijn groots, ook in het kader van persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Nieuwe inzichten verkrijgen, zaken vanuit andere perspectieven bekijken, je creatieve potentieel ontdekken en op een dieper niveau invoelen wat er wel en niet klopt zijn slechts enkele voorbeelden.

Wij als Trinity hebben ruim 20 jaar ervaring met psychedelica, wat ons veel heeft gebracht in zowel onze persoonlijke levens als binnen ons werk. Omdat wij zelf hebben mogen ervaren dat dit van onschatbare waarde is, zijn wij intrinsiek gemotiveerd om deze ervaring voor iedereen mogelijk te maken.


Bewustzijnsverruiming

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page